Grupper på vej og aktuelle grupper
Opdateret d. 19. marts 2025
Frivilligcenter Odder opretter børne-, unge- og voksengrupper efter muligheder og behov. Alle grupper får støtte af frivillige gruppeledere, som er godt klædt på til opgaven.
Lige nu vokser rækken af grupper stærkt og der er rigtig mange grupper på vej. Herunder kan du både se listen af grupper vi gerne vil starte og de grupper, vi har i gang lige i øjeblikket.
Vi er altid åbne for forslag til nye grupper - kontakt Anita Trust, hvis du har ønsker (kontaktinfo nederst på siden).
BØRNE- OG UNGEGRUPPER PÅ TEGNEBORDET:
Piger i alderen 10-12 år med ADHD og autisme
Gruppen hjælper piger i alderen 10-12 år til bedre at forstå, håndtere og leve godt med ADHD og autisme. Deltageren får konkrete redskaber til at håndtere kroppen og tankerne, når hverdagen er overvældende, åndedrætsteknikker og forberedelsesstrategier. Gruppen mødes 6-8 gange i 1,5 timer pr. gang.
Gamerdrengene – drenge i alderen 10-14 år
Gruppen er for drenge i alderen 10-14 år, som gamer på daglig basis og savner samvær med ligesindede. I gruppen får drengene mulighed for at opbygge et netværk i et meningsfuldt IRL-fællesskab (In Real Live-fællesskab, i modsætning til et online-fællesskab), Social kommunikation og samvær udenfor skærmen (Vi må gerne tale om gaming). Gruppen mødes 8-10 gange i 1,5 timer pr. gang.
Selvværd for unge
Gruppen er for unge i alderen 15-25, der kæmper med lavt selvværd. I gruppen får de unge styrket deres selvværd og tro på sig selv gennem samtaler om selvaccept, selvtillid og håndtering af negative tanker. Øvelser og refleksioner, der fremmer en positiv selvopfattelse og bidrager til at lære sig selv bedre at kende. Gruppen mødes 6-8 gange i 1,5-2 timer pr. gang.
Eksamensangst for unge
Gruppen er for unge i alderen 15-25 år, der oplever eksamensangst og som gerne vil have hælp til at håndtere nervøsitet og præstationsangst i forbindelse med eksamener. I gruppen præsenteres konkrete redskaber til at håndtere stress, åndedrætsteknikker, redskaber til at håndtere, når kroppen og tankerne løber af med os, og forberedelsesstrategier. Gruppen mødes 4-6 gange i 1,5 timer pr. gang.
Angst eller depression hos unge
Gruppen er for unge i alderen 15-25 år, der oplever angst eller depression og som ønsker et trygt fællesskab, hvor de deler erfaringer og støtter hinanden. I gruppen deler de unge deres erfaringer og præsenteres for teknikker til at håndtere svære følelser og redskaber til at skabe balance i hverdagen. Gruppen mødes 8-10 gange i 2 timer pr. gang.
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du eller dit barn/unge er interesset i grupperne - kontaktinfo: se nederst.
VOKSENGRUPPER PÅ TEGNEBRÆTTET:
Fædregruppe for mænd med mindre børn
Gruppen er for mænd med børn i alderen 0-12 år, som ønsker støtte I deres forældrerolle og skabe et fællesskab med andre i samme situation. Indholdet vil være samtaler om forældreskab, relationer, børneopdragelse, livsbalance og evnen til at holde fast i sig selv i rollen som den ene af barnets to forældre. Udveksling af erfaringer og praktiske værktøjer. Gruppen er fortløbende og optager optager løbende nye deltagere - mødes 2 timer pr. gang.
Fædregruppe for mænd med unge
Gruppen er for mænd med børn i alderen 12-18 år, som ønsker støtte i forældrerollen og et fællesskab med andre fædre, der har teenagere. Gruppen har fokus på teenagelivet, kommunikation, konflikthåndtering, udviklingen fra barn til ung, og evnen til at holde fast i sig selv i rollen som den ene af barnets to forældre. Erfaringsudveksling og konkrete strategier til et stærkt forældreskab. Gruppen er fortløbende og optager optager løbende nye deltagere - mødes 2 timer pr. gang.
Mandegruppen
Gruppen er for mænd, der ønsker at arbejde med personlig udvikling og relationer. Gruppen tilbyder et fællesskab, hvor mænd kan dele erfaringer og støtte hinanden blandt andet ved samtaler om maskulinitet, følelser, relationer og livets udfordringer. Gruppelederen har fokus på at skabe en tryg og fortrolig atmosfære, hvor der er plads til at være åben og ærlig. Gruppen er fortløbende og optager optager løbende nye deltagere - mødes 2 timer pr. gang, fx hver 14. dag.
Senfølger efter kræft
Gruppen er for voksne, der har haft kræft og oplever senfølger, fysisk eller mentalt og som ønsker et trygt fællesskab med andre kræftoverlevere, som vil dele erfaringer og finde støtte hos hinanden. Udover at dele erfaringer bliver deltagerne præcenteret for mentale strategier, kropslige øvelser og redskaber til at håndtere senfølger i hverdagen. Gruppen mødes 6-8 gange i 2 timer pr. gang, fx hver 14. dag.
Håb & handlekraft – at leve i en verden med mange forandringer
Gruppen er for voksne (minimum 18 år), der oplever udfordringer med forandringer og ønsker mere håb og handlekraft. Gruppen styrker deltagernes evne til at håndtere usikkerhed, omstilling og forandringer i livet. Deltagerne bliver præsenteret for redskaber til at skabe stabilitet i en foranderlig verden, mentale strategier og konkret planlægning af næste skridt. Gruppelederen har fokus på at styrke psykologisk robusthed. Gruppen mødes 6-8 gange af 2 timer pr. gang.
Trivselsgruppe med fokus på at fremme mental sundhed (Min. 18 år)
Gruppen er for voksne, der ønsker at arbejde med mental sundhed, livsglæde og balance. Gennem deltagelse i gruppen styrker deltagerne deres trivsel gennem fællesskab og psykologiske redskaber. Deltagerne præsenteres for øvelser i kropsbevidsthed, stresshåndtering og selvrefleksion. Der er 8-10 mødegange af 1,5-2 timer pr. gang.
Naturtrivselsgruppe – Samtale og aktiviteter i naturen (Min. 18 år)
Gruppen er for voksne (minimum 18 år), der ønsker at bruge naturen aktivt til at styrke deres velvære. Gruppen tilbyder gåture, mindfulness i naturen, og refleksion i fællesskab - evt. med afsæt i eksistenspsykologi (Friheden, Meningsløsheden, Døden og Ensomheden). Der fokuseres på sanselighed og nærvær. Formålet er at forbedre trivsel og mental sundhed gennem naturoplevelser og fællesskab. Gruppen mødes 6-8 gange i 1,5-2 timer pr. gang.
Kvinder diagnosticeret med ADHD i voksenalderen
Gruppen er for voksne kvinder, der først som voksne har fået en ADHD-diagnose og ønsker at dele erfaringer med ligesindede. I gruppen skaber kvinderne et fællesskab med andre kvinder, der sent i livet har fået en ADHD-diagnose, og støtter hinanden i at forstå og navigere den nye erkendelse. Der foregår blandt andet gennem samtaler om identitet, selvforståelse, struktur i hverdagen, mestringsstrategier og relationer. Der er fokus på at finde styrker i diagnosen og skabe nye handlemuligheder. Gruppen mødes 8-10 i 2 timer pr. gang, fx hver 14. dag.
Pårørende til demensramte
Gruppen er for ægtefæller, børn og andre nære pårørende til personer med demens og har til formål at give dem et frirum, hvor de kan dele erfaringer, få støtte og redskaber til at håndtere den svære situation. Der er fokus på følelsesmæssige reaktioner, kommunikation med den demensramte, praktiske strategier i hverdagen og egenomsorg gennem udveksling af erfaringer og støtte fra andre i samme situation. Gruppen er fortløbende og optager optager løbende nye deltagere - og mødes 2 timer pr. gang., fx hver 14. dag.
Du er velkommen til at kontakte os både, hvis du ønsker at deltage, eller hvid du har lyst til at være frivillig gruppelder, enten alene eller sammen med en anden gruppeleder.
BØRNE- OG UNGEGRUPPER I GANG:
Børnegruppe for "skyggebørn"
Gruppen er for børn i alderen 9-13 år, som har søskende med udfordringer og startede den 28. januar 2025.
Gruppeledere: Lone Hansen Wetche og Nikolaj Huus
GRUPPEN ER LUKKET FOR TILMELDING
VOKSENGRUPPER I GANG:
Sorgstøtteforløb
Sorggruppen er for voksne over 18 år, som har mistet en nærtstående. Forløbet kører over 10 mødegange med forskellige temaer. Forløbet er udviklet i samarbejde med Det Nationale Sorgcenter.
Gruppen startede op i december 2024
Gruppeleder: Henrik Opstrup
GRUPPEN ER LUKKET FOR TILMELDING
Fædregruppe
Gruppen er for fædre, som har udfordringer med rollen som far.
Fortsætter uden gruppeledere i VitaPark
GRUPPEN ER LUKKET FOR TILMELDING
Voksne med autisme
Gruppen er for voksne over 18 år, som har diagnosen autisme.
Fortsætter uden gruppeleder i VitaPark
GRUPPEN ER LUKKET FOR TILMELDING
VIL DU VÆRE MED?
Kontakt os på 30 84 34 80 eller anitaDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Hvis du har brug for en gruppe om et andet emne, hjælper vi også gerne med at finde andre i samme situation som dig.
FÆLLES FOR VORES GRUPPER
- Består af 5-10 deltagere
- Mødes typisk 8-10 gange af ca. 2 timer hver eller hver anden uge
- Får støtte af mindst én kvalificeret frivillig gruppeleder
- Bygger på gensidig respekt, ligeværdighed og tavshedspligt