Anna er butiksleder

 

 Anna billede 1

”De frivillige er med til at

bestemme, hvordan 

butikken skal være”

 

 

- Anna er frivillig leder i Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik

 

 Anna Lorentzen har gennem mange år været leder og underviser inden for børn- og ungeområdet. Erfaringerne fra arbejdslivet har hun taget med sig ind i sit frivillige arbejde. Hun er i dag leder i Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik i Odder, hvor hun sammen med ca. 50 andre frivillige er med til støtte verdens fattigste. Butikken skal være et rart sted at være – både for kunder og frivillige – og derfor lægger hun vægt på, at man er rummelig og snakker godt sammen.

  

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det giver mig livsglæde – det gør det virkelig. Jeg kan godt lide den udfordring, at vi skal kunne arbejde sammen. Det handler om at finde de ting, som gør, at alle er glade for at være her.

Vi har en regel, der siger, at kunderne kommer før kringlen, men det er også vigtigt at have det godt sammen socialt. For hvis der ikke er en god stemning, så bliver der heller ikke solgt noget.
Når jeg kommer ind af døren, kan jeg mærke, at folk er glade og stråler, fordi de kan få lov til at hjælpe de fattigste i verden. Det er noget, kunderne mærker med det samme.

 

Kan du fortælle om en oplevelse som frivillig, der har gjort særligt indtryk på dig?

Vi har haft nogle unge mennesker fra områdets efterskoler og højskoler til at pynte vores vinduer. Det er noget, vi har rigtig meget glæde af. De kommer jo tit forbi for at handle herinde, og jeg tænkte, at det kunne være sjovt, at de var en del af butikken.

De kom herind og væltede nærmest hele butikken med den der ungdomsglæde. Så fandt de tøj frem og fyldte alt muligt på ginerne. Vi havde nogle grønne selvlysende trafikveste, som de satte på ginerne oven på alt det andet tøj. Det havde vi jo aldrig tænkt på, men det var virkelig genialt! Det er noget, kunderne bemærker, og de unge mennesker er selv så stolte af det.

Vi får også praktikanter, som skal ud i arbejdsprøvning. Nogle af dem kan ikke tale så meget dansk. De taler måske lidt engelsk, men det er der ikke så mange af de frivillige damer her i butikken, der gør. Alligevel kan de arbejde sammen, og de frivillige formår at have den tålmodighed, der skal til for at forklare, hvordan vi gør de forskellige ting i butikken – selvom de ikke taler samme sprog. Det gør også indtryk på mig.

 

Er der noget, du er særligt stolt af at have bidraget med som frivillig?

Jeg er stolt af, at vi tjener så mange penge om året til de fattigste i verden. Vi solgte for 600.000 kr. sidste år, og så skal der altså rigtig mange ting over disken med vores priser. Det er ikke noget, der kommer af sig selv – det kræver, at nogen gør en indsats.

Jeg er stolt af, at vi har så mange frivillige damer, som hver uge kommer og giver en masse krudt til den her butik. De frivillige kommer jo fra vidt forskellige liv, og næsten ingen har arbejdet i butik før. Alligevel tager de godt imod det og får det til at fungere.

Det er vigtigt for mig at være åben over for de ideer, som de frivillige kommer med. De skal kunne mærke, at de er med til at bestemme, hvordan butikken skal være. For det er de faktisk – det er ikke mig. Jeg er tovholder og prøver at få det til at køre, men man kan jo ikke lede en butik uden, at man får input udefra. Det er de frivillige, som har været med til at lave den her butik.

 

Hvad kunne du ønske dig for frivilligheden i fremtiden?
Der vil være nogle udfordringer for frivilligheden i fremtiden – især i en forening som vores, hvor vi har mange frivillige oppe i alderen. De ældre skal jo blive længere på arbejdsmarkedet, og så kommer der et tidspunkt, hvor vi ikke har frivillige nok til at stå i butikkerne. Heldigvis er der mange unge i området, og der vil også være nye og anderledes opgaver til dem.

Jeg tænker, at vi i fremtiden er nødt til tage internettet i brug for at holde gang i salget. Vores mål er jo at tjene penge til Folkekirkens Nødhjælps projekter, og her kan webshops være vejen frem. Når det handler om salg og udbredelse på internettet, vil det måske også være lettere at få fat i studerende og andre unge. Det er noget andet end at sortere tøj i butikken.

 


 

Fakta om Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik i Odder

    • Butikkens overskud går til hjælpearbejde i verdens fattigste lande.
    • De frivillige står for klargøring af tøj, det daglige salg, regnskab og vinduespyntning.
    • I 2017 flyttede butikken til større lokaler i Holsteinsgade, og herefter blev omsætningen nærmest fordoblet.

 Har du spørgsmål eller lyst til at høre mere om mulighederne for at blive frivillig i Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik? Kontakt Anna Lorentzen på tlf. 41 60 01 58 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Bliv Frivillig

frivilligjobodderogoplandudendk 

Find forening

find forening

Selvhjælpsgrupper

selvhjelp

Facebook

facebookforsidebilleder

Frivilligcenter Odder // Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder // Telefon: 30 84 34 80 // E-Mail
Åbningstider: Mandag 10-15 // Tirsdag 10-15 // Torsdag 10-15

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP